четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Рецепта на деня: Френска супа с диви гъби

Днес сме се спрели на един много познат на вас food блог - something. Еми какво да ви кажа - пристрастена съм към него :) Миналата година редовно ви предлагах идеите от там, сега малко ще променя тактиката :) Днес ще зарежем вкусните закуски и кексове (ама за малко, обещавам) и ще хапнем една топла супичка с диви гъби :) Повече за това как да си я направите, четете по-надолу:
Продукти:
500г диви гъби
300мл бяло вино
2 глави лук
80г масло
бахар на зърна
3ч.ч зеленчуков, гъбен или друг вид бульон
3с.л булгур
2-3 скилидки чесън
черен пипер, мащерка и дафинов лист

Начин на приготвяне:
 Гъбите се измиват и почистват. Бланшират се за 5 мин. във вода с 1с.л сол и 1 ч.л лимонтозу. Отцеждат се хубаво. В този вид може да ги замразите или да ги съхранявате няколко дни в хладилника.
В дълбока тенджера се разтапя маслото и се задушава лука. Добавя се булгура, дафиновият лист, бахарът, чесанът и черния пипер. Оставят се още 1-2 минути на котлона, след което се добавят гъбите, виното и бульонът, така че да покрие добре гъбите. Ако е необходимо, добавете вода. Оставете да ври на бавен огън 40 минути, добавете мащерката и махнете от котлона. Сервирайте със заквасена сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар