Продукти (за 8 порции):
250 г бишкоти
1 к.ч. кафе
2 с.л. шоколадови пръчици
За крема:
2 ч.ч. прясно мляко
4 жълтъка
1 ч.ч. сметана
1 к.ч. захар
2 с.л. брашно
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта, е че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е още топъл. Ваниловият крем се приготвя като се разбият жълтъците (4 бр), прясното мляко (2 ч.ч.), сметаната (1 ч.ч.), захарта (1 к.ч.), брашното (2 с.л.) и ванилията (1 ч.л.). Щом се получи хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън. При непрекъснато бъркане в продължение на около 15 минути кремът се държи на котлона, докато се сгъсти. Бишкотите (250 г) се потапят за секунди в горещото кафе (1 к.ч.) и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне. Бишкотената торта с ванилов крем се изважда охладена, поръсва се с шоколадови пръчици (2 с.л.) и се нарязва на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар