Продукти (за 8 порции):
400 г бутер тесто
300 г кренвирши
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Кренвиршите се разрязват на две напречно и за всяко парче се отрязва подходящ размер правоъгълно готово и охладено бутер тесто. Кренвиршите се увиват в него, като се поставят в суха тавичка така, че ръбът на захлупване на тестото да бъде отдолу, за да не се отвори тестото при печене.
Върху всяка кренвиршка се правят разрези с остър нож, за да може при печенето кренвиршите да се изпекат добре.
С помощта на готварска четчица всяка кренвиршка се намазва със смес от разбити с малко сол жълтъци и предястието се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна да се пече до готовност. Това отнема около 20 минути.
Кренвиршките с бутер тесто се сервират топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар