събота, 23 ноември 2013 г.

Направи си сам: Коледен Календар

Остава само 1 седмица до началото на най-невероятния месец в Годината - Декември! Спомням си, че още от малка обожавах Коледните календари - изпълваха ме с толкова много положителна енергия! Нямаше нищо по-хубаво от това, сутринта да стана рано, да отида до кухнята и да си взема малкото парченце шоколад, отредено за този ден! И сега, дори когато съм на 15, все още обожавам тези календари! Тази година реших да направя нещо по-ръчноизработено и затова се разрових из Интернет. Намерих няколко уникални идеи, които вие можете да направите този уикенд и от следващия да започнате да "си играете" с календара! Този календар, който виждате отгоре, е от сайта Luluto.Blogspot.Com . Оттам доста често ще взимам идеи, защото са повече от уникални! Та ето и как да си направите календара:
Трябват ви:
25 кибритени кутийки
амбалажна хартия
хартия за опаковане на подаръци или разни други цветни изрезки
канап
безцветна лепенка
дъска или твърд картон
топъл силикон
Начин на приготвяне:
От хартията се изрязват ленти, с които се увиват кутийките. Прикрепят се с тиксо и се декорират с цветна хартия. На някои може да залепите цветна хартия, на други копче, на трети може да вържете панделка от канап или пресукан конец.
Декорираните кутийки се залепят върху картона/дъската с топъл силикон. Оставете достатъчно разстояние между кутийките така че да може да ги отваряте и да вадите "съкровищата". 

Още от сега мисля да се залавям за работа! Приятна събота !! :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар