Продукти (за 12 порции):
250 г брашно
1 яйце
250 г кисело мляко
200 г захар
100 г масло
1/2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
150 г шоколад
1 ч.л. есенция ром
4 с.л. портокалови кори
Начин на приготвяне:
Тестото за мъфините се приготвя като най-напред се разбива яйцето (1 бр) със захарта (200 г), а след това се добавя киселото мляко (250 г). Продуктите се разбиват, а след това при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло (100 г) на тънка струйка. Смесените и пресяти брашно (250 г), бакпулвер (1/2 ч.л.) и какао (2 с.л.) също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на хомогенна гладка смес. Към нея се прибавят нарязаният на ситни кубчета шоколад (150 г), настърганата кора от портокал (4 с.л.) и есенцията ром (1 ч.л.). Всичко се разбърква. Разпределя се във форми за мъфини с помощта на лъжица. Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути. По желание мъфините се декорират, като се намазват със захарен сироп и се поръсват със захарни звездички (готов продукт), за да залепнат по повърхността на десерта.
Няма коментари:
Публикуване на коментар