Продукти (за 8 порции):
100 г бисквити
1 белтък
100 г пудра захар
2 ч.л. ром
100 г шоколад
50 г орехи
За пълнежа
3 с.л. пудра захар
1 с.л. ром
2 с.л. масло
3 жълтъкa
Начин на приготвяне:
Белтъкът (1 бр) се разбива с пудрата захар (100 г). Добавят се ромът (2 ч.л.), част от орехите, настърганияt шоколад (100 г), счуканите на прах бисквити (100 г). Всичко се смесва до получаването на еднородна смес, която се разделя на топчета. Във всяко топче се прави вдлъбнатинка, в която се слага пълнеж и се закрива, за да не се вижда. Готовите трюфели се овалват в останалите счукани орехи и настърган шоколад. За пълнежа: смесват се маслото (2 с.л.) с пудрата захар (3 с.л.), настърганите сварени жълтъци (3 бр) и ромът (1 с.л.).
Няма коментари:
Публикуване на коментар