неделя, 22 декември 2013 г.

Моите Коледни картички (Част 1)

Петък. Последен учебен ден за тази година. Нямаме никакви домашни. Стоя и си почивам, докато стане време да се приготвям за училище. В този спокоен момент се сещам, че трябва да направя 2 картички за мои приятелки, които за ваканцията са в Чужбина. Изведнъж спокойствието си отива и идва ред да леко напрежение и много настроение за правене на картички. Следвайте стъпките и вие ще получите такава:
Трябват ви:
Бял картон (А4)
Лилав лист хартия (А4)
Зелен лист хартия (А4)
Всякакви мъниста, копчета и т.н.

Начин на приготвяне:

Вземате зеления лист хартия и го нагъвате на колкото по-малки парчета. Нарязвате на сърчица. След като изрежете получавате изрязани сърца (долната снимка) и остатъци, които можете да ги нарежете после на малки парченца и да станат украса за някоя друга картичка.

Прегъвате белия картон на две. Изрязвате парче от лилавия лист и го залепвате. Започвате да нареждате зелените сърчица и ги залепвате (можете да гледате снимката като пример). С бял пастел рисувате по краищата на сърчицата като сняг. Нарисувайте (или залепете) клончето отдолу.


За следващата процедура ще ви трябва не хартиено лепило, универсално (на горната снимка се вижда) и клечка за зъби, която да използвате като четка. Вземате мънистата/копчетата и ги разпределяте по елхичката. Направете и панделка, която да сложите на върха на елхата. 

Накрая украсете площта около елхичката с брокат или камъчета. В моя случай, аз имам бляскави флумастери от Джъмбо.

Накрая получавате една доста красива картичка (в моя случай бяха две :) Ето ги и тях:
Съвсем скоро ще добавя и другите картички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар