Продукти (за 12 порции):
За тестото:
250 г бисквити
100 г масло
3 с.л. кафе
За крема:
250 г течна сметана
250 г сирене Крема
100 г пудра захар
1 опак. ванилия
3 с.л. лимонова кора
За глазурата:
250 г сладко от вишни
Начин на приготвяне:
Бисквитите (250 г) се постaвят в кухненски робот и се смилат до получаването на трохи. Изсипват се в купа и се смесват с кафето (3 с.л.) и мекото масло (100 г). От продуктите се омесва тесто, което се разделя на 12 равни части. Те се разпределят в метална форма за мъфини и се притискат с пръсти, докато се изравнят. Бисквитените блатове изпичат в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят. Сметаната (250 г) се разбива заедно с пудрата захар (100 г) до получаването на твърд сняг. След това към продуктите се прибавят настърганата лимонова кора (3 с.л.), ванилията (1 опак.) и сиренето Крема (250 г). Разбиват се с миксер, докато се получи хомогенна смес. Тя се разпределя във формата за мъфини върху вече изстиналите бисквитени блатове. Чийзкейкчетата се заглаждат с лъжица и се поставят в хладилник за най-малко 1 час, докато стегнат. След това се изваждат и се поливат със сладко от вишни с цели плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар