Продукти (за 6 порции):
250 г сирене маскарпоне
1/2 ч.ч. течна сметана
5 с.л. калуа
1/4 ч.ч. захар
2 с.л. кафе еспресо
5 с.л. какао
250 г бишкоти
Начин на приготвяне:
Сметаната (1/2 ч.ч.) се разбива със захарта (1/4 ч.ч.) и се смесва със сиренето (250 г) и кафееният ликьор (калуа) (5 с.л.).
Една трета от бишкотите се потопяват за миг в кафето и се подреждат на един ред в квадратна тавичка със страна 20 см.
Намазват се с 1/3 от крема. Следва втори ред напоени бишкоти, крем и отново ред бишкоти, ред крем.
Отгоре се поръсва с какао или настърган шоколад и се охлажда до поднасянето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар