вторник, 11 декември 2012 г.

100 идеи за Коледна украса (част 4)

76. Купете си печатчета с коледни мотив и с тях разкрасете салфетките.

 77. Направете си коледни магнитчета за хладилника. За целта към някоя любима ваша коледна играчка залепете магнитна пластина.

 78. В плетена кошничка в банята подредете зелени и червени глицеринови сапунчета.

 79. Перилата на вътрешната стълба може да украсите и с живи цветя в бяло и червено.

 80. Ако има сняг, не забравяйте заедно с децата да направите снежен човек. Най-добре цяло семейство снежни човеци!

 81. Тапицирайте вътрешната страна на входната си врата с обикновена бяла хартия. Украсете с няколко големи панделки. На връвчица прикрепете червени и зелени химикалки, за да могат гостите ви на тръгване да напишат по нещо на бялата ви врата.

 82. Снабдете се с обикновени бели пластмасови принадлежности за баня (сапунерка, чаша, поставка за четки). Изрисувайте върху тях с червен лак за нокти коледни мотиви.

 83. Напълнете чувал от зебло с намачкани стари вестници, за да му придадете обем. Завържете го с красива червена панделка и го сложете около елхата.

 84. В кухнята на видно място подредете стъклени съдове с продукти в зелено и червено – кисели краставички, маслини, сушени домати, червен пипер, зелени и червени макарони.

 85. И още един лесен венец – върху готова конструкция налепете захарни коледни бастунчета и превържете с червена лента.

 86. Подредете поднос с червени ябълки, зелени клончета и боядисани в златно орехи. Поръсете с пуканки.

 87. Подредете изложба изненада със снимки от минали коледни празници. Може да изрежете снимките в различни интересни форми и да ги залепите върху червен картон, като оставяте между тях по няколко сантиметра разстояние, което ще изглежда като червена рамка. Пръснете тук-там със златен спрей.

 88. От червен и зелен вълнен плат съшийте ръкохватки за кухнята. Може да ги оформите като подплатени ръкавици с един пръст. Украсете с бели елхички от термозалепваща лента.

 89. Изтеглете си коледен скрийнсейвър за компютъра.

 90. За коледната маса сплетете венец от сухи клонки, напръскани с изкуствен сняг. Подредете наоколо бели чаени свещи.

 91. Оригинална коледна украса можете да създадете и с помощта на най-обикновени зеленчуци. Нужни са ви 3−4 дебели бели свещи, шушулки зелен фасул и няколко стръкчета аспарагус. Оградете свещите с шушулките и ги пристегнете със сатенена панделка. Допълнете аранжировката с цветове на бели хризантеми.

 92. Коледни дреболийки поставете и на закачалката за ключове в коридора, както и на дървената стойка за чаши в кухнята.

 93. С цветна хартия тапицирайте вътрешната част на плетена кошница. Напълнете кошницата със зелени и червени ароматни свещи.

 94. Разточете тесто за меденки и вместо дребни сладки от него изрежете максимално голяма елха. Изпечете и покрийте с глазура от пудра захар и лимонов сок. Докато глазурата не е засъхнала напълно, поръсете с малки цветни бонбончета. Може да поставите огромната си меденка в рамка.

 95. Направете гирлянда от свежи червени и бели карамфили. Ще са ви нужни няколко дузини. Отрежете само цветовете. Вденете двойна нишка в иглата и нанижете карамфилчетата в основата.

 96. Лесни коледни марионетки може да направите като изрежете от картон силуети на ангелчета, снежни човеци или самия Дядо Коледа. Оцветете и привържете с конец на боядисани в червено или зелено дървени пръчици.

 97. Загърнете саксиите на стайните си цветя с червено или зелено фолио.

 98. Украсете стар неизползван ботуш с панделки и гирлянди. Напълнете го с опаковани като подаръчета празни картонени кутийки. Поставете го пред входната си врата.

 99. Нанесете върху стъклена ваза прозрачно лепило. Поръсете с червен и бял брокат. Във вазата аранжирайте свежи червени и бели цветя.

 100. Вържете голяма червена панделка с дълги свободно падащи краища. По тях закачвайте коледни картички, които получавате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар