51. За коледния колорит ще допринесат разпръснати из дома ви зелени и червени кърпи. Бял китеник ще внесе истинско зимно настроение.
52. Вместо на елхата може да наслагате елховите топки в стъклени купи и вази.
53. Измийте и подсушете стари стъклени юсчета (по възможност различни по големина). Налейте ги повече от половината с вода. Добавете във всяко юсче малко червена или зелена хранителна боя. Разклатете. Натопете зелена клонка. Аранжирайте върху поднос или ги подредете в права линия на подпрозоречния перваз.
54. Разрешете на децата да изрисуват със спрей на водна основа или темперни бои стъклата на прозорците и огледалата.
55. Със златен спрей напръскайте старо канче. Украсете го с изрязани коледни звезди от салфетки, чрез техниката на декупажа. Напълнете го с орехи или бонбони.
56. Позлатете и шишарки. След като изсъхнат, ги подредете във високи стъклени вази или ги завържете на елхата.
57. Направете си празничен колаж от нотите на коледни песни. Върху червен картон монтирайте нотния запис на любимата си коледна песничка. Залепете по петолинието клонки и панделки.
58. Украсете коледно и банята – върху червени и бели хавлиени кърпи избродирайте зелени или златни коледни елхички.
59. Обикновен комплект стъклени чаши разкрасете със златна, червена и зелена боя за стъкло. Фиксирайте боята в микровълновата печка за няколко минути.
60. Артистична, но немного скъпа покривка за празничната вечер може да си произведете като постелете масата с едноцветна материя и върху нея с различен спрей изрисувате собствените си коледни мечти и фантазии.
61. Превърнете старата кутия за бижута в истинска съкровищница. Отворете кутията й я подплатете с парче кадифе, наръсете с изкуствен сняг и напълнете със златни шоколадови монети.
62. От тесто за меденки направете малки човечета, които да показват местата на гостите. Оцветете ги и на гърдите на всяко човече напишете името на госта.
63. Боядисайте в старо злато глинена саксия. След като изсъхне, залепете стъклени „скъпоценни камъни”. Около тях нанесете пръстенче лепило. Преди да е засъхнало, го посипете с брокат. Скъпоценното гърненце напълнете с шоколадови бонбони, меденки или сушени плодове.
64. Създайте артистично-небрежен център за празничната маса, като на поднос подредите стъклени вазички, кристални висулки, топки, колие от изкуствени перли, свещник от сребро или алпака, прозрачни купички с различни лакомства.
65. Около кабела на висящите абажури навийте плътно гирлянда, съобразена с основния цвят на празничната декорация.
66. Изсипете цяла чаша карамфилчета (подправката) върху табла. Намажете малко глинено гърненце с лепило и го отъркаляйте в подноса, докато се покрие с карамфилчета. Навярно ще ви се наложи да наместите някои от малките бодливи топчета с пръсти. Оставете лепилото да изсъхне. Превържете с панделка. Във възела на панделката закрепете канелени пръчици. Напълнете гърненцето със сушени розови листа.
67. Издокарайте рамките на вратите и прозорците, както и огледалата с коледни гирлянди в тон с цялостната декорация
68. За украса може да използвате плетени ръкавици със зимни мотиви, пухкави шапки и шалове. На корда, опъната от единия край на стаята до другия, с дървени щипки закачете изброените зимни принадлежности.
69. Завържете малки звънчета на ленти с дължина между 6 и 12 см. Изравнете лентите откъм свободния им край и ги завържете заедно. Монтирайте в горния край на вратата, така че при всяко отваряне камбанките да звънят.
70. Коледната звезда е прекрасна сама по себе си, но бихте могли да сътворите зашеметяваща композиция от 6 растения с различна големина. Обиколете живата композиция с широка златна лента. Пръснете малко златен брокат върху листенцата на прекрасното цвете.
71. Обвийте празната метална кутия от кафе с разтегателна хартия. Привържете с гирлянда или панделка. Натопете свежи клонки.
72. Заменете обичайните си завеси с ивици златиста органза или светещи гирлянди.
73. Около дръжките на вратите завържете звънчета и борови клонки.
74. Нарежете ленти от 3 вида червен и зелен плат с коледни мотиви. Усучете ги и изплетете от тях плитка. Тази плитка навийте около стиропорна форма за коледен венец. Допълнете с орехи и шишарки.
75. Декорирайте няколко по-едри портокала с карамфилчета и зрънца черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар