Продукти:
малко прясно мляко
За гарниране:
2 белтъка
2 ванилии
100 г млени бадеми
150 г пудра захар
1 бурканче сладко от вишни с цели плодове
- 100 г краве масло
- 200 г брашно
- 100 г захар
- 2 ванилии
- 2 жълтъка
- кората на 1 лимон
- 1/2 пакетче бакпулвер
малко прясно мляко
За гарниране:
2 белтъка
2 ванилии
100 г млени бадеми
150 г пудра захар
1 бурканче сладко от вишни с цели плодове
Приготвяне:
• Маслото и брашното се стриват на трохи, прибавят се захарта, ванилиите, настърганата лимонова кора, бакпулверът, жълтъците и млякото и се замесва тесто.
• Разточва се кора и от нея се изрязват кръгчета.
• Изпичат се в умерена фурна (180 С) до златисто.
• За гарнирането се разбиват белтъците със захарта на сняг и се прибавят ванилиите и бадемите.
• Сладките се намазват със сместа, като в средата се прави малка вдлъбнатинка.
• Връщат се във фурната при ниска температура и се оставят да се изсуши глазурата.
• Щом се извадят, във вдлъбнатинката се поставя по 1 вишна от сладкото.
• Бадемките с вишнички се охлаждат и се поднасят.
• Маслото и брашното се стриват на трохи, прибавят се захарта, ванилиите, настърганата лимонова кора, бакпулверът, жълтъците и млякото и се замесва тесто.
• Разточва се кора и от нея се изрязват кръгчета.
• Изпичат се в умерена фурна (180 С) до златисто.
• За гарнирането се разбиват белтъците със захарта на сняг и се прибавят ванилиите и бадемите.
• Сладките се намазват със сместа, като в средата се прави малка вдлъбнатинка.
• Връщат се във фурната при ниска температура и се оставят да се изсуши глазурата.
• Щом се извадят, във вдлъбнатинката се поставя по 1 вишна от сладкото.
• Бадемките с вишнички се охлаждат и се поднасят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар