Продукти (около 60-75 броя):
250 г брашно
100 г пудра захар
150 г меко масло
150 г ситно нарязан шам фъстък
1 яйце
За декорация:
орехови ядки
50 г ситно нарязан шам фъстък
белтъчна глазура
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и пудрата захар,след което разбъркайте добре.
Направете в средата кладенче и в него чукнете яйцето. Добавете шам фъстъка и маслото,накъсано на малки парченца.
Омесете гладко тесто,завийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа в хладилник.
Разточете кори с дебелина 0,5 см. Нарежете ги на малки квадрати.
Изпечете сладките върху хартия,в предварително загрята фурна на 180-200 градуса,докато крайчетата започнат леко да розовеят.
Декорация:
Украсете бисквитките едва след като изстинат напълно. За целта ги намажете с белтъчна глазура.В средата на всяка бисквитка поставете половин орехова ядка.Поръсете с шам фъстък-
Няма коментари:
Публикуване на коментар