Коледни сладки с кокос и шоколад
И завършваме тази статия с най-разкошния възможен десерт, любим на нашия екип:
Продукти:
- 200 г брашно
- 125 г масло
- 125 г захар
- 1 ч.л. ванилия
- 100 г шоколад
- 1 яйце
- 50 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Мекото масло се разбърква заедно със захарта, ванилията, кокосовите стърготини и ситно нарязания шоколад. Към сместа се добавя разбитото яйце, разбърква се и се прибавя брашното. Всички продукти се омесват до получаването на хомогенна смес, която се оформя на топка, увива се във фолио и се поставя в хладилника за няколко часа. Най-добре е тестото да се остави за цяла нощ в хладилника. След това се изважда и се оформя на малки топчета. Те се пристискат, за да станат с форма на курабийки, и се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10-15 минути. Сладките се оставят да се охладят напълно и след това се поднасят.Прочетете още http://www.1001recepti.com/article/?txt_id=975-koledni-recepti#ixzz2EvaPbTf1
Няма коментари:
Публикуване на коментар