сряда, 10 декември 2014 г.

10 идеи за опаковане на подаръци

Стане ли време за подаръци, всичко е сложено в торбички с много картинки и тем подобни. Жалко. Друго си е да въртиш и усукваш пръсти, за да направиш собственоръчно опаковката :) То това си е част от Коледа :) Затова и ако вие подкрепяте моето мнение със сигурност ще харесате идеите, които намерихме в Интернет:
За тази опаковка ви трябва бял лист/картон за изрязване на рогцата, червен филц или плат за ушите и черни топчета/копчета/парчета от филц за муцунката.

Обожавам тази еко-идея. Изчистена опаковка в земни цветове и много клонки, листенца, шишарки и тем подобни! Развихрете се!

Много симпатична идея! Трябва ви само бял лист, хубава панделка и няколко копчета. 

Може да извадите снимки на хората, за които са подаръците и да ги залепите. Така няма да има обърквания, а снимката ще си остане за спомен :)

Може да използвате хавлиена кърпа, за да направите това симпатично еленче. Накрая пък освен подаръка, получателя ще има и симпатична кърпа, която може да използва с години.

Може да използвате стари кутии от бисквити или кутии за храна, които да опаковате и украсите по ваш вкус. В кутиите може да сложите няколко забъркани от вас мъфина или курабийки, с които да зарадвате баба или леля :)

Много хубав аксесоар към опаковката са канелените пръчици. Освен че опаковката става по-сладурска, пръчиците ухаят така приятно, че ще могат да се използват и след опаковката!

Напоследък стана много популярно да "обличаме" чашите си. Освен че може да се получи хубав подарък, може да използваме и за други идеи. Виното е доста важно питие през зимните месеци и със сигурност ще зарадвате домакина с такава "дрешка" :)

Използвайте и симпатични чорапи с коледна шарка, за да облечете бутилката. Но не забравяйте да са нови и чисти :)

Дори и на пръв поглед несимпатичните торбички за храна могат да послужат за опаковка. Украсете по ваш вкус с хиляди копчета и панделки, а вътре в торбичката може да добавите всякакви вкусотии, направени задължително от вас :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар