сряда, 17 декември 2014 г.

Рецепта на деня: Коледни сладки с джинджифил

Коледни сладки с джинджифил  - снимка на рецептатаКоледни сладки с джинджифил  - снимка на рецептата
Продукти:
400 г брашно
180 г захар
80 г мед
2 яйца
100 г орехи
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. сода

Начин на приготвяне:
Яйцата (2 бр) се разбиват заедно със захарта (180 г) до побеляване. Прибавят се течният мед (80 г), смлените орехи (100 г), содата (1/2 ч.л.), джинджифилът (1 ч.л.) и брашното (400 г). Замесва се тесто. При необходимост се добавя още брашно - важно е тестото да не е твърде лепкаво, за да може да се разточи на тънка кора. От нея с помощта на формички се режат сладки и се пекат в намаслена тава в умерена фурна. Готови са, когато краищата им леко покафенеят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар