Продукти:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 ч.л. канела
1 щип. сол
1 с.л. масло
200 г конфитюр от червени боровинки
Начин на приготвяне:
От прясното мляко (1/2 л.), яйцата (3 бр), брашното (250 г), разтопеното масло (1 с.л.), канелата (1 ч.л.) и солта (1 щип.) се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.
Палачинките се сервират горещи и поднесени с конфитюр от червени боровинки, който е готов продукт, който нашият екип си взима от ИКЕА магазин за шведска храна.
Позволете на Коледа да влезе в дома ви с този аромат на конфитюр и канела!
Няма коментари:
Публикуване на коментар