Продукти:
2 ч.ч брашно
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л сода за хляб
1 ч.л канела
1/2 ч.л настърган джинджифил
1/2 ч.ч меко масло
1/2 ч.ч кафиява захар
1/2 ч.ч меласа или мед
2 яйца
1 ч.ч пюре от тиква (печена, варена или задушена)
За пълнежа:
125г крема сирене - ползвам Филаделфия, но става и с обикновено ванилия
1/2 ч.ч пудра захар
1/2 ч.ч пюре от тиква
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива заедно със захарта до кремообразна консистенция.
Добавя се яйцата едно по едно, като се бърка непрекъснато.
Сипва се меласата или меда. Леко затоплени, за да може да се смеси по- лесно.
Слага се тиквеното пюре, канелата и джинджфила.
Брашното се пресява заедно със содата и бакпулвера.
Добавя се към останалите продукти и съвсем набързо се разбърква няколко пъти, колкото сместа да го поеме.
Тавата за печене се застила с хартия за печене. С помощта лъжица се сипват четен бррой кръгли купчинки (1 с.л за бисквитка е достатъчно)
Пекат се 15 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Кремата сиренето се разбива с половин чаша пюре от тиква и пудрата захар. Връща се в хладилника за 15-20 минути.
Половината бисквити се намазват с този крем (горе долу по 1 равна с.л на бисквита)
Захлупват се с другата половина и се оставят около да престоят около час. Най- добре е да престоят една нощ, но моите нямаха този невероятен късмет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар