Продукти:
8 кори за баница
1 ч.ч. орехи
150 г маргарин
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. лимонова кора
2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Разгънатите кори за баница (8 бр) се намазват с маргарин (150 г) (необходимо е той да бъде със стайна температура). Всяка кора се поръсва със смлени орехи (1 ч.ч.), захар (1/2 ч.ч.), настъргана лимонова кора (2 с.л.) и канела (2 ч.л.). Завиват се на руло, а после на малки кръгли банички. Поставят се в намазнена тавичка и се изпичат до златисто. След като изстинат, могат да се поръсят с пудра захар по желание. Идеални са за празничната трапеза!
Няма коментари:
Публикуване на коментар