вторник, 9 декември 2014 г.

Рецепта на деня: Шоколадови бисквитки

Snowflake cookiesSnowflake cookies
Продукти:
375 гр. бяло брашно, пресято
70 гр. какао
1/2 ч.л. сол
225 гр. масло на стайна температура
200 гр. бяла захар
110 гр. кафява захар
1 яйце + 1 жълтък
1 ч.л. ванилов екстракт
1 капсула есенция ром

Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте брашното, какаото и солта и оставете настрани.
В купата на кухненски робот с приставка за тесто разбийте маслото с двата вида захар до пухкавост. На средна скорост добавете яйцето а след това и жълтъка и разбийте до смесване. Постепенно добавете и сухите съставки, а след тях ваниловия екстрахт и есенцията ром.
Оформете тестото на топка, опаковайте във домакинско фолио, с ръце леко притиснете за да оформите диск и поставете в хладилник за около час.
Загрейте фурната на 175C  и застелете подходяща тава с хартия за печене. Разточете охладеното тесто до 5-6 мм дебелина, като работите бързо, тъй като тестото започва да омеква. Изрежете в желаната форма, подредете в тавата и поставете във фризера за 10-15 минути.
Печете за около 15-16 минути и охладете върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар